Sinds 36 weken zwangerschap voeren mijn buikmeisje en ik ons Geboortegesprek over onze aanstaande Geboortereis in het Geboortehuis Leiden. Visualiseren wij onze vbac, zowel afscheid als een nieuw begin.  Dromen we over de eerste periode samen. En alles wat nog meer uitgesproken mag worden. Puur, ongecensureerd en liefdevol. Want deze energie voert altijd de boventoon. 

Mama… ja lieverd, weet je dat ik ontzettend veel van je hou. En dat ik super trots ben op de weg die je doorloopt, alles wat je aangaat en hoe je je voorbereid op onze ontmoeting.

Ach, dat ontroert mij enorm, traantjes. Ik doe zo mijn best voor jou, voor ons. En stiekem vind ik het niet genoeg, de lat heb ik hoog gelegd, maar ik hoef niet alles uit te schrijven, het mag ook in gevoel, aanwezigheid, bewustzijn. Diep dankjewel dat je dit naar mij uitspreekt. Ik hoop dat ik jou ermee op juiste en voldoende wijze ondersteun. Want dat is waar ik het voor een groot deel voor doe.

Weet je mama, wij zijn zo verbonden met elkaar, los en tegelijkertijd verwoven met elkaar. Ik ben hier bij jou gekomen om jou te ondersteunen op jouw pad en visa versa.

Elke stap die jij maakt, is een stap voor mij en andersom.

Wij zijn twee dappere hartstrijders.

En mama, ik vind het fijn in jouw buik. Zo heerlijk knus. Beetje kroelen vanbinnen. Wurmen zoals jij het noemt, want krap begint het wel te worden. Ik vind het ook zo leuk om naar Bodhi en Yarah te luisteren met al die gekke praatjes. Bodhi begint het weer spannend te vinden hè. Ik merk het aan hem. Maar vertel hem maar dat het allemaal goed komt. Ik ben hier ook voor hem, dat weet hij. En lieve Yarah, wat vind ik haar nu al een stoere en lieve grote zus. Haar grote hart is zo vol liefde. Ik bof maar met hen.

Ja, en zij met jou. Wij, met elkaar. Onlosmakelijk met elkaar verbonden…

 

Vreugde in verdriet

Lieverd, de liefde die door mij heen stroomt voor jou, is onpeilbaar diep en alles omvattend. Ik kijk zo uit naar onze ontmoeting. Ook al betekent dat ik je ga missen in mijn buik. Deze hele zwangerschapsreis heb ik als zo intensief ervaren. Ik ben er zo diep dankbaar voor. Zelfs tussen alle stress, onzekerheid, eenzaamheid en pijn, heb ik geluks- en genietmomentjes gevonden met jou. Dit neemt echter niet mijn wens, noch mijn verdrietjes weg dat ik zo graag meer en langer had kunnen en willen genieten van deze periode. In meer onschuld. Desondanks is deze zwangerschap de meest bewuste, spirituele en magische reis die ik heb gemaakt. Juist dankzij alles wat is gebeurd. Verdriet en Vreugde, Samenzijn en Eenzaamzijn, Vertrouwen en het grote Niet Weten. Zoveel aspecten, als een diamant.

 

Afscheid is een nieuw begin
Weet je wat ik ga doen lieverd, een afscheidsbrief schrijven aan deze zwangerschap, met een vreugdevol einde en een vreugdevol begin. Dit gaat mij vast helpen in het loslaten van jou uit mijn buik en deze zwangerschap. Gelukkig ben je nog eventjes bij mij.

 

Vreugdevolle Geboortereis
Maar eerst onze Geboortereis verder visualiseren zodat we daar in elk moment op af kunnen stemmen. Want je groeit met de dag, mijn buik staat strakker en strakker, gevuld van hart tot bips en je laat regelmatig je knietjes, voetjes en elleboogjes uit m’n buik komen. Ik blijf het fascinerend vinden. Als ook ons kat en muis spelletje. Steeds als ik de camera op m;n buik richt, houdt jij ineens stil. Kleine boef.

Hahaha, ja ik weet het mama. Je krijgt de kans nog wel. Komt goed.

En mama, onze Geboortereis is al een paar weken bezig hè, dat ervaar je toch ook zo?

Zeker. Na een periode van een hoop geregel, en heen-en-weer-geren, zak ik beetje bij beetje in rust, in zijn. En dat is heel fijn. Al blijft het een uitdaging om echt diep te gaan, met zoveel afleiding om mij heen. Ik merk ook veranderingen in hoe en wanneer je beweegt. Dat je een volgend stadium bent ingegaan een paar dagen geleden. Sterkere sensaties, pijnlijke psoas scheuten in mijn benen en heel druk in de avonden. Zo mooi en lief hoe je mij begeleidt. Hier is het hoe ik het vanuit mijn hart voor mij zie..

 

Lees in het volgende en laatste deel mijn afstemscript voor onze vbac Geboortereis.

 

Noot: Wil je in 2018 ook Geboortebegeleiding of een Geboortegesprek? Kijk dan op http://sprankelhart.com/zwangerschap-en-geboortebegeleiding