Hallo, mooi kind van deze tijd,

Een brief aan jou. Ik begrijp jouw verhaal. We zijn allebei heleboel-voelers. Daarom heb je mij in de energie al gevonden. Wij zien en horen elkaar. Ik ben er voor jou. Om je te begeleiden in je reis naar papa en mama, bij je landing in je gezin en blijf bij je tot en met je zesde levensjaar. Zodat jij in contact met je eigenheid jezelf in vol vertrouwen aan de wereld kan en durft te laten zien.

Met jou is de eerste cirkel van vertrouwde mensen om je heen welkom bij mij. Wanneer zij goed in hun vel zitten. En je gezinssysteem is als een veilige haven gebaseerd op liefde, respect en ondersteuning. Dan weet ik dat jij de beste voedingsbodem hebt om op te groeien tot een krachtig en authentiek persoon.

Het draait om jou

Want daar draait het om. Om jou. Jouw sensitiviteit, jouw boodschap, jouw talenten, jouw licht en jouw innerlijke kracht. Je komt en bent hier met jouw missie. Je handelt, voelt en zoekt ervaringen op vanuit je innerlijke drive om precies datgene te leren en uit te dragen waarvoor je bent gekomen. Lessen en levenservaring die niet altijd makkelijk zijn voor jou en zeker ook niet voor je ouders en de anderen personen uit je eerste kring van vertrouwen.

Je ouders hebben hun eigen pijn

Zij willen je graag liefdevol begeleiden, maar komen soms voor uitdagingen te staan, net als jij. Onverwerkte stukken in zichzelf, zien aspecten van zichzelf gespiegeld die ze liever niet zouden zien, de band tussen jullie zit niet lekker, merken herhaling van familiepatronen op, wensen al heel lang voor jouw komst, maar het wil niet lukken of ze begrijpen niet waarom je terug naar huis bent gegaan toen je in mama’s buik zat.

Jij hebt er ook een handje van

En ook jij kan met je gedrag, houding en emoties laten zien dat er iets is dat aandacht behoeft. Je sensitiviteit speelt je parten. Als baby moet je veel huilen, omdat je thuis mist en het toch wel erg spannend vindt op aarde. Je bent dan vaak boos en daarom schreeuw of sla je. Of je trekt je juist terug en bouwt een schild om je heen. Het lukt met slapen of zindelijkheid maar niet. Je voelt je onveilig ondanks dat papa en mama van je houden. Je hebt een ingewikkelde relatie met je broer of zus of een van je ouders.

Je intense buitenwereld

Op school is het ook niet altijd makkelijk. Je hebt moeite om mee te komen ook al ben je slim en pesters weten jou feilloos te vinden. Je hebt een etiket als adhd, add, pdd-nos of dreigt deze te krijgen terwijl dat niet altijd klopt. Je moet dingen eten waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn en daar reageer je op. En dan weten papa en mama ook niet altijd hoe ze nu het beste op jouw behoeften in kunnen spelen en om te gaan met jouw sensitiviteit.

Laat je licht maar stralen

Maar jij weet dat we allemaal leraar zijn van elkaar. En dat weet ik ook. Daarom ben ik er voor jou. Om jou in contact met jezelf, krachtig je licht te laten schijnen. Wij voelen, zien en horen elkaar. Ik begrijp jouw verhaal, daarom heb je mij in de energie al gevonden. Nu je papa of mama nog. Jij weet hoe je ze naar mij kan leiden. Ik heb deze brief geschreven om jou daarin te ondersteunen. Ik heb alle vertrouwen in jou. Ik sta voor jullie klaar.
Liefs, Carola